Followers

Selamat Datang

My Photo
Teluk Intan, Perak, Malaysia

E-mail cikgu pencen

gurupencen@gmail.com

Tuesday, February 12, 2013

Najib tersasul di Pulau Pinang .......No! No! No!

Terpancar Nur kesedihan dan kekecewaan di wajah Najib dan 'First Lady'

Nasib malang menimpa PM Datuk Seri Najib di P Pinang adalah di sebab kan perbuatan durjana pencacai2 nya sendiri. Kebiasaan nya pada setiap lawatan yang akan di kunjungi oleh PM, pencacai2 nya akan menyediakan bas pengangkutan, topi dan T shirt berserta elaun dan makan minum.

Sebelum bertolak, pencacai2 ini akan memberi taklimat tentang apa yang perlu di lakukan, sabagai contoh, jika PM melaungkan "Are you ready for BN?" kamu semua mesti jawab dengan se kuat2 nya "Yes". Mungkin apa yang berlaku di P Pinang ini pencacai2 PM tidak mengangkut, memberi tpoi/T shirt, makan/minum dan elaun secukup nya pada penyokong2 BN.

Kesilapan besar oleh pencacai2 PM ini telah mendatangkan kemaluan yang amat besar kepada Perdana Menteri dan 'First Lady' nya. Di sebalik itu PM harus menyedari bahawa setiap kungjungan nya pada masa2 yang lepas itu hanya lah 'lakunan' belaka. Beliau harus sedar bahawa rakyat yang datang be ramai2 itu telah di angkut, di upah dan di taklimat terlebih dahulu.

Senario ini sangat berlainan pula dengan sambutan rakyat terhadap pemimpin2 nya dalam Pakatan Rakyat. Rakyat datang sendiri dengan sukarela tanpa di angkut, di upah atau pun di taklimat. Kehadiran rakyat menyambut pemimpin nya dalam Pakatan Rakyat ada tulen, jujur dan ikhlas.