Followers

Selamat Datang

My Photo
Teluk Intan, Perak, Malaysia

E-mail cikgu pencen

gurupencen@gmail.com

Monday, January 14, 2013

Himpunan Kebangkitan Rakyat mengerun kan keseluruhan gentera regim UMNO ................Berminggu-minggu pemimpin pakatan pembangkang memainkan propaganda bombastik bahawa ibukota KL kononnya akan dibanjiri sejuta orang sempena Himpunan Kebangkitan Rakyat (HKR #KL112) di Stadium Merdeka.

Besar angan-angannya nak gapai angka sejuta (1,000,000) sedangkan lokasi perhimpunan hanya dilangsungkan di stadium yang berkapasiti 30,000 orang sahaja........... ini petikan dari blog pencacai UMNO.

Himpinan Kebangkitan Rakyat sangat mengerunkan keseluruhan gentera regim UMNO, hingga kan TV yang dikuasai oleh UMNO tidak berani menyebut tajuk perhimpunan yang di anjurkan oleh rakyat itu. Sungguh melecukan apabila pembaca berita TV Malaysia hanye menyebut "Himpunan Shamsidar" sahaja.

Mereka cuba memper bodoh2 kan penonton TV, mereka terlupa bahawa rakyat sudah bijak dan boleh menilai yang mana benar dan yang mana palsu. Keyakinan rakyat terhadap media yang di kawal oleh kerajaan semakin terjejas, kerana menyampaikan berita2 yang kurang tepat.

Bloger2 pencacai UMNO juga nampak semakin kehilangan arah tentang laporan mereka berkenaan Himpunan Kebangkitan Rakyat itu. Angka target 1 juta oleh Pakatan Rakyat sememang nya sudah tercapai. Kejayaan HKR yang memenuhi stadium sehingga melempah keluar itu pun sudah cukup bermakna - satu juta.

Perhimpunan yang di anjurkan oleh UMNO dengan bantuan pengangkutan, makan/minum, Tshirt/topi dan wang saku pun tidak akan mampu menandingi kehadiran  Himpinan Kebangkitan Rakyat. Ini sangat mengaibkan UMNO.